
Producent
Cena
-
od
do

Wysokiej jakości mieszanki chlebowe codzienne - sklep, producent Fame Food
W tej kategorii można znaleźć produkty do wypieku chleba codziennego. Mieszanki chlebowe do wypieku - sklep, producent Fame Food
Może masz to szczęście i w dzieciństwie będąc na wsi jadłeś chleb, wypiekany w kamiennym piecu? Bez żadnej chemii czy drożdży?
Cóż, owego pieca ani cofnięcia czasu niestety zaoferować nie możemy, ale prawdziwy chleb jak najbardziej!
1. Zakwas chlebowy powstaje podczas wymieszania (na pewno już wiecie co chce napisać dalej) mąki z wodą.Pod wpływem czasu i odpowiedniej temperatury zachodzi proces fermentacji, w trakcie której wytwarzają się pożyteczne bakterie kwasu mlekowego, które pełnią szereg istotnych funkcji dla poprawy naszego zdrowia i samopoczucia
2. Sięgając po chleb na zakwasie warto, aby był przygotowany na mące żytniej, która charakteryzuje się znacznie wyższą wartością odżywczą w porównaniu z innymi rodzajami mąk.
3. Chleb na zakwasie to zdecydowanie lepszy wybór niż powszechny chleb wypieczony wyłącznie z udziałem drożdży. Charakteryzuje się bowiem dużo większą zawartością cennego błonnika pokarmowego, który przyspiesza perystaltykę jelit i sprawia, że posiłek syci na dłużej, przez co skutecznie zapobiega podjadaniu. Bez wątpienia jest przydatny dla osób zmagających się z nadprogramowymi kilogramami.
4. Chleb na wyprodukowany na zakwasie żytnim to nie tylko lepszy wybór żywieniowy w związku z bogactwem witamin i składników mineralnych. Ten produkt jest polecany także osobom z cukrzycą, gdyż posiada znacznie niższy indeks glikemiczny, przez co nie powoduje nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi.
5. Chleb na zakwasie posiada szereg udowodnionych właściwości prozdrowotnych. Wyróżnia się przede wszystkim zdecydowanie większą dostępnością pierwiastków, w szczególności żelaza. Ponadto jest bogactwem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak: cynk, wapń oraz magnez.
6. Chleb na zakwasie w przeciwieństwie do tego na drożdżach można jeść od razu po upieczeniu bez obaw o swoje zdrowie!
Może masz to szczęście i w dzieciństwie będąc na wsi jadłeś chleb, wypiekany w kamiennym piecu? Bez żadnej chemii czy drożdży?
1. Zakwas chlebowy powstaje podczas wymieszania (na pewno już wiecie co chce napisać dalej) mąki z wodą.Pod wpływem czasu i odpowiedniej temperatury zachodzi proces fermentacji, w trakcie której wytwarzają się pożyteczne bakterie kwasu mlekowego, które pełnią szereg istotnych funkcji dla poprawy naszego zdrowia i samopoczucia
2. Sięgając po chleb na zakwasie warto, aby był przygotowany na mące żytniej, która charakteryzuje się znacznie wyższą wartością odżywczą w porównaniu z innymi rodzajami mąk.
3. Chleb na zakwasie to zdecydowanie lepszy wybór niż powszechny chleb wypieczony wyłącznie z udziałem drożdży. Charakteryzuje się bowiem dużo większą zawartością cennego błonnika pokarmowego, który przyspiesza perystaltykę jelit i sprawia, że posiłek syci na dłużej, przez co skutecznie zapobiega podjadaniu. Bez wątpienia jest przydatny dla osób zmagających się z nadprogramowymi kilogramami.
4. Chleb na wyprodukowany na zakwasie żytnim to nie tylko lepszy wybór żywieniowy w związku z bogactwem witamin i składników mineralnych. Ten produkt jest polecany także osobom z cukrzycą, gdyż posiada znacznie niższy indeks glikemiczny, przez co nie powoduje nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi.
5. Chleb na zakwasie posiada szereg udowodnionych właściwości prozdrowotnych. Wyróżnia się przede wszystkim zdecydowanie większą dostępnością pierwiastków, w szczególności żelaza. Ponadto jest bogactwem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak: cynk, wapń oraz magnez.
6. Chleb na zakwasie w przeciwieństwie do tego na drożdżach można jeść od razu po upieczeniu bez obaw o swoje zdrowie!