Przepis na majonez truflowy! 1
Przepis na majonez truflowy!

Dzisiaj chcę zaprezentować przepis na emulsję truflową,  która sprawdzi się jako idealny dodatek do frytek, ziemniaków, makaronów a także mięs czy warzyw. Do przygotowania majonezu truflowego użyjemy produktu z naszego sklepu! Czyli aromatycznej pasty truflowej dostępnej TUTAJ

 

 

Składniki:

Sposób przygotowania:

  • Oddzielić dwa żółtka od białek, dodać do żółtek łyżkę musztardy, szczyptę soli i pieprzu.
  • Miksować na wolnych obrotach dodając bardzo powoli olej/oliwę z oliwek (koło 250ml).
  • Gdy konsystencja zyska wygląd i strukturę majonezu dodać dwie łyżki pasty truflowej i wymieszać
    SMACZNEGO!

 

*Zdjęcie przedstawia propozycję podania (frytki z batatów, parmezan, smażona rukola, majonez truflowy)

Komentarze do wpisu (1)

18 czerwca 2022

Uwielbiam to danie w waszej restauracji! Próbowałam sama robić taki majonez w domu z użyciem waszej pasty i wyszedł bardzo smaczny. Najbardziej lubię go w połączeniu z grillowanym bakłażanem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl