Krem truflowy Ginos Tartufata 510 g
Opis
Pasta truflowa 510g
Informacje o produkcie
Wysokiej jakości, aromatyczna i skoncentrowana pasta truflowa. Polecane zastosowanie do emulsji, sosów i makaronów.
Składniki:
grzyby, czarne trufle, pietruszka, aromat truflowy, aromat borowikowy, czosnek, pieprz, starty chleb, woda, olej słonecznikowy, sól
Wartości odżywcze na 100g/100ml
- Wartość energetyczna (kJ i kcal) 456 / 110
- Tłuszcz 8,8
- Węglowodany 4,75
- Białko 2,92
Przykładowy przepis na użycie sprzedawanego produktu:
Przepis na majonez truflowy:
- Oddzielić dwa żółtka od białek, dodać do żółtek łyżkę musztardy, szczyptę soli i pieprzu.
- Miksować na wolnych obrotach dodając bardzo powoli olej/oliwę z oliwek (koło 250ml).
- Gdy konsystencja zyska wygląd i strukturę majonezu dodać dwie łyżki pasty truflowej i wymieszać.
- SMACZNEGO!
Uwaga! W przypadku zważenia się masy (oddzielenia tłuszczu od żółtek) proponujemy zrobić tak: do nowej miski oddzielić jedno żółtko i łyżeczkę musztardy a następnie zważoną masę wlewać powoli do nowej bazy pod majonez!